Vi testade ju att göra kesoplättar för ett tag sen och David blev då sugen på att göra en mer matig variant i stället för med bär. Nu var det ett tag sen vi åt detta men bilden har liksom inte åkt upp på bloggen förrän nu.

Till kesoplättarna tog vi nu halva receptet från det vi gjorde tidigare, blev ändå 4 plättar var och det var alldeles lagom. Till kesoplättarna använde vi oss av (2 portioner, 5PP per portion)

 • 2ägg
 • 250g minikeso
 • 1krm salt
 • 3msk vetemjöl
 • 6-8 finhackade färska champinjoner
 • 1 hackad rödlök
 • 2msk curry
 • timjan

Rör ihop ägg och mjöl, ha i keson och mosa den lätt och ha i saltet. I med hackad svamp och rödlök. Stek i valfritt fett i plättstorlek på medelhög värme. Försök inte vända plättarna för tidigt, de måste verkligen ha hunnit stelna på ovansidan innan du vänder dem. OBS, jag räknar ej fettet jag steker min mat i, försöker inte använda onödigt mycket.

Till detta så hade vi gjort urgröpta ugnsbakade champinjoner fyllda med massor med vitlök och lite rödlökshack som blev över från plättarna, salt och peppar. På detta hade vi 25g riven ost (31%) per svamp (2,5PP). In i ugnen i 225grader tills de ser goda ut, tills osten smält, 15 minuter kanske.Serverades med favoriten, ugnsbakad halv vitlök och 2 falafel (3,5PP) och 0,5dl 10% gräddfil (1,5PP). Totalt landade det hela på 12,5PP. Gott och mättande.

5 Thoughts on “Kesoplättar version två

 1. Hej! Hittade just hit till din blogg och ville bara säga att den verkar bra 🙂
  Bara kikat lite snabbt än, men redan sett några nya receptidéer, och det är ju alltid kul 😀

 2. Det ser riktigt gott ut. Det ska jag prova nån dag 🙂

 3. älskar kesoplättar! 😛

 4. Jag gjorde kesoplättar i helgen! 🙂 Men mina blev mer som mindre pannkakor! Till det hade jag philadelphiaost, rödlök och lite räkor 🙂 Fast jag gjorde ett annorlunda recept. (:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation