Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag. För det är Elin och Davids bröllopsdag. HURRA HURRA HURRA! Tänk att det redan gått tre år.

Puss på dig älskling, tänk att du är min, tack för att du står ut med mig i vått och torrt, även de gråa dagarna. Tack för att du peppar mig till tusen i min viktresa. Du är min bästa vän. Älskar dig.

=)

Idag kom vi hem från Nynäs havsbad där vi njutit av sol, bad (inte i havet, alldeles för kallt) och bara myst med varandra. Det mest intressanta är hur annorlunda jag tänker nu jämfört med för ett år sen. Då hade det inhandlats diverse snacks att ha på resan dit (löjligt då det säkert tar bara en timme), på kvällen på balkongen och när som helst när ett snacks kan intas. Här och nu, när jag är så taggad att bli en mer hälsosam människa så ser valen så annorlunda ut. Inga snacks, ingen läsk till maten, inga hysteriska tallrikar fyllda med mat för fyra på frukostbuffén. Inga konstigheter. Bara bra val. Sen är det ju alltid lite svårt att veta om det kommer finnas något vettigt att äta så där när man åker bort och jag gillar inte att inte veta. Men nu blev det en vegetarisk lasagne på kvällen och den var himla god. Men den blänkte av olja(?). Vispat smör på brödet till… Kära nån så gott det var, vem det nu var som kom på att man kunde vispa smöret och sen lägga på lite flingsalt på det, mitt varmaste tack. Inte för att jag nu kommer äta mackor med det dagarna i ända men sådär när man lyxar till det så smakade det gudomligt. Nu ska ni inte tro att jag inte svävade ut det minsta på vår lilla get-away men jag höll mig till en croissant med färskost och blåbärsmarmelad vid frukosten, inte tio. =)

Middagen idag blev paella. Inspirerade av middagen igår så skar vi körsbärstomater i halvor och la i en ugnsform i lite över en timme, ca 100grader. Skulle ha torkats mer men vi var hungriga. Smakade underbart gott. Smaken blir så mycket mer koncentrerad. Gott. Sen köpte vi en philadelphia light som bara är 2PP för 0,5dl, blandade i ca 2tsk av frysta provencaliska kryddor. Gott det med. Paellan som sådan. God. Den gör vi så här. Steker lök och paprika i en kastrull. Har i riset, där vi nu har reducerat portionerna till 0,5dl per person. Lagom. Sen i med lite saffran om du har, eller gurkmeja för att få den där härliga smaken/gula färgen. I med vatten och koka långsamt. Stek vid sidan om det valfria grönsaker, vi hade squash och aubergine. Brukar ha champinjoner också nu när jag tänker efter. När riset är klart så har du i den stekta grönsakerna i riset och blandar runt. Annat som är gott att ha i är svarta oliver, ärter eller såna sugar snaps. Men de två förstnämnda ger extra PP.

Totalt blev denna middag 6PP (4PP för riset och 2PP för philadelphian), i efterhand lite lite och vi borde ha ätit några falafel till eller så för att få i oss lite mer protein men då vi var hungriga så slank allt ner ganska fort. Jag kanske ska lägga till att jag aldrig räknar fettet som jag steker i, inte heller mjölken jag har i mitt te. Eller som någon konsulent hade sagt, om man mixar en banan i tex en smoothie så ska man räkna PP på den. Det kommer jag definitivt inte göra. Så ni vet.

7 Thoughts on “Vad är det för dag idag?

  1. Grattis på bröllopsdagen! Det låter som om ni hade det riktigt bra när ni var iväg 🙂

  2. Grattis till bröllopsdagen! Kul att läsa om hur du förändrat ditt tankesätt men framför allt att du själv inser skillnaden.

  3. Stort grattis på er bröllopsdag! Hoppas du mår gott.
    Krams!

  4. Du tar sjukt snygga foton! Grattis på bröllopsdagen och det låter ju som en kanonbra tripp. Vispat smör, är det precis vad det låter som?

    • Elin on July 22, 2010 at 13:25 said:

      Som jag skrev i din blogg så är detta ett kort som maken tagit. Han jobbar som sagt som fotograf och det är extremt lyxigt att ha till hands när man vill ha något fotograferat så här. Eller när jag vill ha en bild som jag vill lägga upp på någon blogg. =)

      Efter lite googling så inser jag att det finns några varianter av detta vispade smör. Vi har brynt vispat smör då man smälter smöret så att det blir lite brynt och sen ställer kastrullen i isbad och vispar samtidigt som det svalnar och får ett vitt fluffigt smör som då smakar lite brynt. Sen fanns det några som bara vispad rumstempererat smör tills det blev fluffigt. Sen fanns det kombinationer när man smälte 75g smör och sedan lade i små klickar av ytterligare 225g smör medans man vispar. Tur för mig så verkar det vara svårt att göra på en mindre mängd. Man kan visst smaksätta det också, fanns recept med citron och kryddor. Sen lärde jag mig att det finns något som heter Smörfrämjandet men ville inte irra mig in för långt i den sidan då jag kan tänka mig det är svårkombinerat med VV. =)

  5. Jag håller med dej! Gillar inte heller ordet banta. Och kommer nog inte använda mej av det heller 😉

    Hur har ni det på bröllopsdagen?
    krams

  6. Grattis till bröllopsdagen! 🙂

    Jag räknar inte heller smöret jag steker i. Inte ens smöret jag har på mackan (dom få gånger per månad jag äter macka med smör) och mjölken jag har i havregrynsgröten räknar jag inte heller. Man ska säkert göra det, men inte jag. 🙂 Självklart om jag dricker en liter mjölk, men ja. Du förstår 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation