Har varit lite tyst här i två dagar. I onsdags gick musten ur mig totalt och jag kände mig lika grå och trist som när man tittade ut genom fönstren. Igår var det bättre men jag känner mig helt enkelt lite nere. Kan vara någon slags mitt-i-semestern-ångest kanske.

Med två PP kvar av dagens ranson så gick vi ner och handlade. Jag var lite inne på att köpa en liten god mintchokladkaka men David var mer inne på glass. När vi gick förbi hyllan med chips och ostbågar så kom jag på att någon tipsat om cheddarpopcorn och att de är så himla goda. Hittade en påse med Estrellas cheddarpopcorn och det var vad som fick följa med hem. Hade för mig det var 5PP för en halv påse och jag tänkte att det kan jag lyxa till det med.

Popcornen var himla goda. En påse väger 100g och vi delade upp påsen i två djupa tallrikar. Mängden kändes bra, tyckte faktiskt att det var ganska mycket popcorn. Jag älskar smaken av ostbågar och de påminde lite om det. Eller som riskakorna med ostsmak.

Efter att jag ätit upp dem så skulle jag lägga in dem i checklistan online. Hittar dem och ser att ½ påse är 5PP men sen står det (80g) inom parentes… Ett litet tag tänker jag att det kanske är billigare än 5PP, att de tror att halva påsen väger 80 i stället för 50g… Men sen trillar polletten ner. De är dyrare. Påsen har säkert tidigare vägt 80g och har nu ökats till 100g. Så halva påsen var 6PP. Men det kan det vara värt. Goda var de. Kollade nu och 50g ostbågar hade varit 7PP… men det hade säkert känts som om jag fått mindre då.

5 Thoughts on “Testat ett nytt snacks

 1. Hej tjejen,
  Nuuuuuu blev jag nervös!!! Jag har säkert ätit en halv påse tre fyra gånger och räknat som 5pp så nu knappa jag in värderna i kalylatorn och skrev in mängden 1000g för att få en mer exakt siffra då kalkylatorn inte räknar halvor utan bara hela propoints men då blir iallfall en påse 11,1pp vilket ger 5,5pp för en halv påse vilket är mer än jag räknat på så TACK för att du var mer uppmärksam än jag var 😉 Visst är dom gooooooda hi hi

  Kraaaam

 2. Hej Elin, trisst att du varit grå. Jag hoppas att det vänder snart. Det kommer vända, det vet jag. Gråa dagar kommer. När det gäller viktresan så vill jag bara peppa att ändå hänga i och skriva upp, men det verkar du ju göra, bra! 🙂 För mig känns det på något sätt bra att bara göra det när det är grått, även om motivationen inte finns, så kan man klappa sig på axeln lite. och failar man en dag eller två, så är det bara att göra det bästa av det.
  Kram!

 3. De där cheddarpopcornen alltså…jag måste kanske testa? Nu är det flera som berömt dem. Jag är egentligen uteslutande en lösgodiskille (om jag inte räknar mitt glassbehov) och är inte jätteförtjust i chips, popcorn, nötter och ostbågar. Men som notorisk sötsugsätare så har det ju slunkit ner även sånt när inget annat funnits till hands 😉 När det gäller popcorn tycker jag nog dock att hemmapoppade popcorn slår det mesta. Då menar jag inte microvarianten utan de du poppar på spisen eller i din popcornmaskin =)
  Skönt att du är tillbaka på nätet efter grå-ångest-attacken, dina inlägg är saknade!

 4. Hej! Jag har haft några underbara dagar på hotell i Östersund.
  Fantastiskt skönt att slippa alla måsten 🙂
  Dock har jag tränat varje dag ändå. Så det känns ju toppen!

  Har aldrig vågat smaka popcorn med smak.. men det kanske man skulle ta och göra! 🙂

  Hoppas din (er) semester också är bra! 🙂

 5. Jag kollade också det där förut. Att det står fel hos VV. Jag blev också “lurad”. Men ja, dom är hur goda som helst och känns mycket bättre att äta än ostbågar. Dessutom som du säger, vanliga ostbågar hade varit mycket mindre i mängd, för dom är tyngre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation