Har bloggat om plåten tidigare men nu får den ett inlägg till. Detta är en av favoriterna helt klart. Vi har ätit den säkert en gång i veckan sen förra sommaren när Davids syster bjöd oss på den för första gången. Ibland flera gånger i veckan. Ibland flera dagar i rad… Det är rätten vi gör när vi inte orkar göra annat. Snabb och enkel och vi har nästan alltid ingredienserna hemma.

Hur man gör?
Ta en bit squash, skiva och skär i små kuber.
Ta en bit aubergine, skiva och skär i små kuber.
Ta två-tre morötter, skär i stavar och sen i små kuber. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Salta och peppra.
In i ugnen i 15 minuter, 225 grader. Sista minuterna, sätt på pastavattnet.
Efter 15 minuter, ta ut plåten och smula över fetaost, in i ugnen i 10 minuter till.
Koka under tiden pastan. När den är klar, häll av vattnet och rör ner någon tsk pesto.
På med plåtgrönsakerna. Riv över parmesan.

Innan ungen första svängen.

När den fått på den goda fetaosten.

När den är klar.

Redo att intas i all enkelhet men ack så gott det är.

Vi använder en fetaost som heter Vitost av buffel. 1/4 paket är 2,5PP. Sen fri pasta 7PP. 1tsk pesto 1PP. 1msk riven parmesan 1PP. Totalt 11,5PP per person.

8 Thoughts on “Snabbmat för oss

 1. Emma on July 28, 2010 at 08:06 said:

  Oh va smarrigt det ser ut! 2timmar avklarade på jobbet nu.. det går framåt sakta men säkert! 😉 lite bitter är jag nog att du är ledig ist för att vara på jobbet med mig grr ;)….
  men du fan va duktig du är! blev lite inspirerad nu igen då jag haft 2 svullarveckor utan träning nu på semestern! Var rädd att jag inte skulle komma i jobbarbyxorna i morse men de gick fast det är fan tajt! dags att ta tag i det igen så vi kan springa hem från jobbet någon dag sen 😉

 2. Elin on July 28, 2010 at 09:03 said:

  Oh, jag saknar dig Emma. Vi får våra mornar ihop snart igen. 7 veckor går snabbt!

  Jag vågar knappt säga något för att då kanske jag jinxar det men det går faktiskt ruskigt bra nu med vikten. Bara att starta bruden, så är du snart ikapp. Snöra på dig skorna och bege dig ut. Jag kommer troligtvis behöva göra ett nytt hål i skärpet när jag kommer till jobbet. =) Men det gör jag så gärna. Sen ska jag banne mig lyxa till det med att beställa ett par nya byxor. I lagom storlek. =)

  KRAAAM

 3. Annan on July 28, 2010 at 13:20 said:

  Måste nog prova det här igen. Det blev inte klockrent sist. Men det kan ha att göra med att vi inte är så förtjusta i Pesto någon av oss hemma. Jag såg att du nämnde olja med vitlök, salt och peppar i ett annat inlägg, och det kan nog vara något för oss minsann. Som sagt, det blir ett nytt test på det minsann! Keep up the good work!
  /Annapanna

 4. malin on July 29, 2010 at 11:04 said:

  Hej

  Har köpt grönsaker o fetaost o testar detta i morgon.
  Låter jättegott!

 5. Pastan under plåtgrönsakerna ser häftig ut, vad heter den?

 6. Elin on July 29, 2010 at 17:37 said:

  Pastan heter TORTIGLIONI, en sån blå halvstor ask av märket Barilla var det jag fick med mig hem. Lite rolig var den faktiskt. Det bästa var dock att det ser mycket ut, har för mig jag tog 100g per portion och det bli 4PP.

 7. Tack för tankar. Jag håller med om att det är bra med en övre gräns som man kan ha som övre. Jag hade superlänge just 80 som övre gräns. Nyårslöfte varje år var: Inte gå upp i vikt = inte över 80 kg. Då kändes det rätt okej, men jag var lite större än jag ville. Jag har alltså nu idén om att jag ska under 70, just för att ha en övre gräns. Men så vill jag lägga mig på ett säkerhetsavstånd, när jag ändå håller på. Jaja, vi får se. Viktigt att känna efter under tiden också, precis som du säger. Det ska ju framförallt kännas bra!
  Hejja på säger jag, nu blir det en kopp te och en kvällsbok 🙂
  /Annan

 8. ser gott ut o verkar lätt att göra! Ska testa nån dag! bra tips där! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation