Så igår var det dags för en joggingrunda igen. Var inte direkt upplagd för det, trött efter att ha varit borta över natten och varmt var det på kvällen. Men ut kom jag i alla fall, David skulle ner till Liljeholmen och hämta ett paket på posten så han följde med ner till Trekanten. Jag satte av för att starta mina 30 minuter jogging. Startade programmet till iPhonen som skulle plinga till mellan mina spurt- och joggsektioner. Märkte ganska snart att det inte fungerade som det skulle… inga ljud kom mellan så jag visste inte när jag skulle byta mellan intervallerna. Lite irriterande men jag fortsatte ändå och kikade på armen ibland för att se om det var dags för spurten. Innan ens första varvet var klart var jag supertrött. Hade inte alls fått upp något bra flås. Men så kom jag på att David kanske står där med kameran i högsta hugg och tar kort på mig när jag kommer springande så det är bäst att pinna på lite. Roligt att jag tänkte så. =) Vad som helst för att se bra ut liksom. Och efter en kurva så står han där.

Då gick stegen helt plötsligt lite lättare. Han hänger på mig lite samtidigt som jag joggar supersakta för att han ska springa före och hinna ta kort. Vi lär ha sett ganska roliga ut. Efter ett tag så lämnar han mig och min runda och fortsätter upp hemåt. Jag pinnar iväg för att avsluta min runda.

Andra varvet har jag sån håll att jag knappt kan springa, ett tag går jag till och med lite för att det gör så himla ont i magen. Hur länge efter middagen väntade jag egentligen? Uppenbarligen inte länge nog. Efter ett tag är det inte så långt kvar på andra varvet så jag bestämmer mig för att bara springa dessa två varv och strunta i den nya planen att springa i 30 minuter och se hur sträckan blir längre och längre. När jag är klar med två varv så tänker jag att nu borde det inte vara så långt kvar på dessa 30 minuter, jag har ju både promenerat och joggat i snigelfart, så jag kan ju lika gärna fortsätta tills det är klart, borde ju vara när som helst. Vet att de 30 minuterna slutar med spurt så jag kika på armen och ser att det är spurt, kan vara den sista tänker jag och ökar farten. Sen slår den över till jogging. Jaja, då är det väl 1,5 minut kvar då, jogging och sen spurt. Så jag kämpar vidare. Sista spurten inser jag att jag kan ju faktiskt klara att springa lika långt som sist. Lägger i någon överväxel som jag inte visste jag hade och vips så hann jag till och med lite längre än i måndags. En glad, trött och svettig Elin känner sig då så himla nöjd med sig själv och beger sig hemåt.

Om det är nånting som jag är nöjd med under denna viktresa så är det att jag börjat jogga. En sån enkel träning där jag lätt får upp pulsen och sen är det himla trevligt att springa rundan runt sjön där nere. Om man bortser från alkisarna som sitter vid bänkarna och dricker och stojar, men ibland hejar de på en så man får lite extra spring i benen. =) Jag har verkligen lagt märkte till våren detta år. Hur det blev helt grönt där nere och hur änder och andra fåglar får småttingar och de har nu hunnit bli ganska stora. I höst är jag redo för gymmet.

9 Thoughts on “Motion

 1. Åh! Fina bilder 😀
  Du är så duktig!

  Krams

 2. Jag äter aldrig senare än två timmar innan träning, det funkar inte… Kan det vara psykiskt? Jag skulle vilja tycka att jogging är skönt och roligt, skulle vilja ha din känsla. Men den infinner sig aldrig. Inte ens den sommaren jag joggade så att jag kunde springa en mil utan att dö så var det särskilt roligt. Vad gör jag för fel?

  • Elin on July 23, 2010 at 00:16 said:

   Aha, då ska jag satsa på att vänta lite längre nästa gång. Planerar ut och springa i morgonbitti. Men jag fick ett rackarns skavsår på ena hälen sist… borde kanske gå med ett plåster.

   Jag vet inte vad du gör fel. =) Det är troligtvis jag som gör något fel, när jag väl börjar testa spinning och allt som du håller på med så kommer jag nog också ogilla jogging. =) har du bra musik i öronen så du peppas fram?

   Jogga så att man kan springa en mil. Det finns bara i mina drömmar. Än så länge. Kämpar fortfarande med mina 5km under 30 minuter.

 3. Åh! Jag älskar att börja handla kläder igen. Dock inte nu på sommaren. Såvarmt att stå i provrummen. Men gillar du inte att beställa kläder då? 😀

  Krams

  • Elin on July 23, 2010 at 00:42 said:

   Har aldrig testat att beställa på internet, inbillar mig att jag tycker det är superjobbigt att behöva skicka tillbaka och sen skulle jag sitta där hemma med en massa kläder i fel storlek. =)

   Fast jag tycker nog det är ännu värre att prova kläder på vintern… Då har man ju så mycket som ska av innan man kan prova det nya. Värst är att handla underkläder, då ska ju allt av… alla dessa lager som man byltat på sig för att klara kylan. =)

   KRAM

 4. Tummen upp för din nya bloggdesign! 🙂

 5. vilken otroligt grym resa du har gjort!!!! KÄMPA VIDARE. allt går med ett leende och lite träning. hihi kram

 6. Guud vad duktig du är! 🙂 Och vad snygg du är när du tränar 😉

 7. Haha klockrent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation