Jag ogillar bruna bananer. Kan definitivt inte äta dem. Dessa är nog både två och tre dagar över mitt bäst före ät datum. Men jag gillar bröd bakat på bruna bananer. Så ibland så passar det bra med bruna bananer. Sen gillar jag bröd som inte ska jäsa. Detta bröd är det bikarbonat i. Bara att mäta upp, röra ihop och så in i ugnen. Minimalt med kladd.

Recept till 1 bröd, vet ej om det går att dubbla men varför skulle det inte göra det. Har gjort det med liknande recept utan problem.

 • 2 mogna bananer
 • 2dl havregryn
 • 4dl mjöl (jag använde fullkornsdinkelmjöl för det var det jag hade hemma. Gjorde tyvärr ingen skillnad på PP.)
 • 1dl grovt hackade cashewnötter
 • 2tsk bikarbonat
 • 1tsk salt
 • 250g Kesella lätt
 • ½dl honung
 • 1dl bananchips

Detta är det enda rätta sättet att mäta honung på. Tryck ner dl-måttet i mjölblandningen så att det blir en grop som är ½dl stor. Häll i honungen. Inget kladd. I originalreceptet så ska man ha 1 dl bananchips uppe på brödet innan gräddning men det har jag aldrig testat. Känns som onödiga PP.

Det är en ganska kladdig smet som ska ner i formen. Bara att klicka ner och släta till det lite.

 1. Sätt ugnen på 200grader. Skala och mosa bananerna.
 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan.
 3. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1½liter. Lägg på bananchipsen.
 4. Grädde i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
 5. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.

Så otroligt gott. Bara lite smör på sen är det bara att njuta. Just ja, den har en tendens att bli lite mörk på ytan upptill så när du är nöjd med färgen så lägg på ett ark bakplåtspapper över så slipper du välgräddad skorpa upptill. Jag skär den i 20 skivor, typ 1cm tjocka och då blir det 2PP per skiva.

9 Thoughts on “Bruna bananer = bananbröd

 1. Svar: Tack för din peppande kommentar!
  Ja, 95 ska jag börja med. För bara det är ett sååå stort steg. 95… Bara säga det känns overkligt “lite” (fastän det egentligen är ganska mycket).
  På måndag gäller det.
  Och du har varit så jäkla duktig under alla veckor! Tänk, du väger 88kg 🙂 Du är verkligen en stor inspiration!

 2. Krispinsson on July 27, 2010 at 23:02 said:

  Bruna bananer går ju bra i en smoothie, men ska jag äta banan ska den helst vara gulgrön! Tycker brödet låter väldigt smarrigt, funkar det bra att frysa?

  • Här hade jag missat en fråga. Japp, det går alldeles utmärkt att frysa. Jag skär upp skivorna när limpan svalnat och sen in i frysen. Sen går det hyfsat lätt att bända loss en skiva när jag man sugen.

 3. Magdalena on July 28, 2010 at 09:19 said:

  Hej Elin

  Måste bara säga att du är så otroligt inspirerande och jag älskar din blogg. Håller också på med VV och just nu helt insnöad på en springutmaning tillsammans med sambon. Varannan dag 30 minuter i olika intervaller. Så därför är det väldigt kul att följa din blogg.

  M

 4. Kerstin on July 28, 2010 at 10:03 said:

  Inspireras också av din fina blogg. Liksom du jagar jag kg på vågen och är online-medlem sedan ett par månader tillbaka. Läser gärna allt som hör VV till och bloggar i synnerhet. Din blogg tillhör mina favoriter.
  Fortsatt lycka till på din viktresa (som jag så gärna följer 🙂 )
  Kramar

 5. Det där såg ju supergott ut alltså.. Själv använde jag mina oätliga gamla bananer till banankaka häromdagen. Blev jättegott, men 4,5 pp för 1/12 är inte precis lätt.. igår åt jag 1/24 del, då blir det mindre, men också mindre kaka såklart! 🙂
  Ska nog prova det här brödet en annan gång. Har tidigare provat din plåt, men är inte helt nöjd än… Det ser dock så gott ut när du gjort det, så jag måste helt enkelt ompröva! Du har en fin blogg, fina bilder + jättschysst med viktminskningen osv. lättöverskådligt å så. Jag blev sugen på att ha en sån överskådlig tabell över min vikt och ja annat, så idag öppnade jag en ny blogg, har inte fått till allt än, det tar tid men tanken är så. Tack för inspiration så länge! 🙂
  /Annan

 6. ÅH så fiffigt 🙂 Och gott med bröd. 😀

  Krams

 7. Pingback: Tipsar om Elins vikt | Från BMI 36 till 25

 8. Pingback: Bananbröd – Pyssla mera!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation