Så idag var dagen här. Dagen då mitt sexveckorsprogram var slut och jag skulle alltså klara att jogga 5km. Efter en sovmorgon och en god frukost (smoothie och frökuse med kokt ägg på) så kände jag mig redo att bege mig ner mot spåret runt Trekanten. Mobilen var laddad med springvänlig musik och när jag kom ner så var det bara att sätta fart. Första varvet kändes enkelt efter första 3-4 minuterna. Det varvet tog 13minuter. Efter andra varvet så började jag känna mig ganska trött i benen. Första halvan av sista varvet var bara pest och pina men sista halvan då kände jag “jag kommer klara av detta!” så då gick det med automatik framåt. Var helt slut efter och svettig som bara den, blåste så himla mycket så jag tog fleecetröjan över t-shirten men det var lite väl varmt.

Jag klarade mina 5km på 41 minuter och är riktigt stolt över det! Riktigt stolt över att jag klarade dessa 5km överhuvudtaget! Nya målet med joggingen är att fila på farten. Så jag ska klara dessa 5km på under 30 minuter. Planen är att jogga 3 gånger i veckan, två dagar då jag joggar 2 varv runt sjön med lite högre fart och sen en dag då jag kör mina tre varv som ger mig 5km. Detta är joggingens sommar!

Är så stolt och känner mig så taggad!

5 Thoughts on “Joggat i 5 kilometer!

 1. Jenny on June 13, 2010 at 08:40 said:

  Grattis grattis! Vad bra att du klarade det. Otroligt, efter bara 6 veckor. Det där programmen ska jag ge mig på till våren. Ryggen pallar inte med nu och antagligen inte knäna heller.

  Lycka till med nästa utmaning!

 2. STORT Grattis! Fy fan vad du är duktig!! 😀 Bara 6 veckor har det tagit för dig att kunna jogga 5km. Jag ska checka in programmet! 🙂
  Har dock haft problem med min fot på sistone, fastän jag gärna vill komma igång med joggningen, för jag älskar att jogga! Har också känt av lite på knäna och då blir jag livrädd. Vill inte få problem redan vid 21! Så därför har det inte blivit det på sistone. 🙁

 3. Svar: Tyvärr har batterierna på min stegräknare dött. 🙁 Annars hade jag Alltid på mig min stegräknare! Har inte riktigt orkat byta dom. 😛

  Jag ska absolut sätta mig ner och skriva ner vad jag verkligen vill och Hur jag ska nå dit! Det ger verkligen motivation! Och läsa alla underbara bloggar. Ska även kika i några gamla ToppHälsa. Då blir jag alltid taggad! Bara jag skriver om det känner jag mig mer motiverad! Tack, tack!! 🙂

 4. Men guuud vad duktig du är. Hittade hit genom Vv´s sida.
  Visst är det gött när man når sina mål.
  5 km på 30 min kommer du klara galant.
  Jag skickar en stoooooor bamsekram och ett fång blommor. (hmm ja de får du fantisera fram)
  Linnéa

 5. Pingback: Elins vikt » 2 år! … och lite till…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation