MINUS 1,6 KILO!!!

Kan ju inte vara annat än supernöjd, förra veckans lite svaga viktminskning på -0,5 är blott historia och jag känner mig nu supertaggad att fortsätta precis som jag gör. Äter mycket bra och om det blir något onyttigt så blir det inom ramarna för vad PP budgeten tillåter och jag känner mig stolt att ha kommit så här långt.

Pratade med bästa kompisen igår och vi är ungefär lika långa, hennes må-bra-vikt ligger på 79-80kg och hon ser ut precis som jag vill se ut så jag behåller min målvikt vid 80 trots att jag enligt vv inte kan sätta det som målvikt. Det ligger precis vid den övre gränsen för BMI normal.

Nu har jag hållit på i 7 veckor med Viktväktarnas ProPoints system och jag kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd med det. Genomsnitt per vecka är -1,2kg.  5veckor kvar till midsommar och med den viktminskningen (eller om jag drar ner den till -1kg i veckan) så kommer jag efter midsommar väga 92,3kg. Inte långt från min bröllopsvikt på 90 för tre år sen. Tre veckor till efter midsommar är det vår bröllopsdag och skulle det inte vara underbart att väga 89,3 då?! Det är vad jag satsar på!

8 Thoughts on “Vägning v 21

 1. Jenny on May 28, 2010 at 11:45 said:

  Hejsan!
  Tycker du är jätteduktig. Jag hittade dig på Viktväktarnas forum. Jag gissar av din signatur att vi är lika gamla, jag heter Jenny_N79 på forumet. Jag har precis börjat men jag är grymt motiverad för första gången på många år. Jag är lite nyfiken på hur många pp du fick äta i början. Vi startar ju med ganska samma vikt men jag äter mer eftersom jag ammar. Jag får äta 42 nu.
  Hoppas du kämpar på nu och att helgen går bra!
  //Jenny

  • Elin on May 28, 2010 at 17:38 said:

   Hej!

   Tack! Det känns superbra att ha fått en så bra start som jag fått. Det sporrar en framåt. Tror att jag startat med att jogga har gjort en stor skillnad på hur snabbt jag gått ner dessa 7 veckor som jag varit med.

   När jag startade på 105,5 (vägning hos VV) så räknade de ut att jag skulle äta 38PP. Kommer inte ihåg riktigt när det ändrades men det kan ha varit första eller andra veckan och då gick det ner 1PP. Nu väger jag 97,3 och äter 36PP om dagen. Har 49PP i veckobonus. Om man ammar 100% så läggs det på 14PP om dagen och om man ammar delvis så läggs det på 7PP om dagen.

   Kämpar på som bara den, hoppas det slutar regna snart så jag kan komma ut och jogga. Helgen borde gå bra, har fått in en bra rutin som jag kör på när jag jobbar.
   /Elin

 2. Lena on May 28, 2010 at 19:37 said:

  Du kommer klara det!

 3. Wow Elin, vilket härlig resultat!! Stort GRATTIS!

  • Elin on May 29, 2010 at 09:52 said:

   Tack! Känns väldigt bra just nu faktiskt! Denna gång ska jag ner och förbi 90 som blev mitt stopp förra gången. Det är det värsta med att ha varit överviktig ett tag, jag gick ner ca 15 kilo förra VV svängen och när jag då hamnade på 90 kände jag mig så snygg redan. =) Men jag kan ju bli snyggare och ännu hälsosammare, eller hur?

 4. Jenny on May 29, 2010 at 10:54 said:

  Tack för ditt svar. Jag ammar ju som sagt var och jag valde amma med tillägg för min pojk äter både gröt och smakportioner och ibland blir det ersättning också.
  Måste ha varit skönt att vara under 3siffigt. Det är mitt första mål, och sen 5%. Har du viktväktat tidigare nån gång? Jag tycker att det känns som om man får äta så mycket mer nu och det jag gillar är att man inte längre behöver spara inför helgen utan att man har sin bonus ändå. Plus att all färsk frukt är gratis. Förut var ju en banan 1p och då valde man aldrig det. Nu blir ju en fruktsallad helt gratis, vilket ju är helt otroligt.

  Jogging är inget för mig. Jag orkar verkligen inte. Dessutom har jag riktigt ont i ryggen sedan jag fick min lillpojk så promenader räcker för mig. Går hos en sjukgymnast för ryggen och jag hoppas på att en viktnedgång kan hjälpa mig att bli bättre. Den beror bara på svaga muskler så det går att träna bort men när man nästan måste ta smärtstillande för att orka ta sig ner på golvet så är det lite illa, eller hur?

  Kämpa på, för det ska jag göra!

  • Elin on May 29, 2010 at 11:38 said:

   Det känns som en magisk gräns när man når tvåsiffrigt. Verkligen. Det kommer ska du se, bara att hålla sig till PP och röra på sig så gott det går. Jag har viktväktat en gång tidigare (den gamla klassikern att gå ner till sitt bröllop), då var det Points som gällde och det kändes helt klart hårt. Gillar nya programet mer. Mer anpassat som ett liv man kan leva efter även efter viktminskningsperioden. Förra gången gick jag ner från 105 till 90. Som du kanske förstår så kröp de små kilona på mig ett efter ett igen. Så jag går nu ner dem en andra gång. Denna gång ska jag vara mer försiktig efteråt. Jag vet att maken gav mig några hintar under vägen när jag gick upp men jag var inte riktigt redo att höra honom. Tycker förstås att det var synd nu, då hade jag ju kunnat stoppa det hela tidigare. Men denna gång ska jag hålla bättre koll på mig själv. Hoppas joggningen kommer bli en del av mitt liv och att jag fortsätter att gilla det.

   Mitt bästa mellanmål, en banan och ett äpple, skär i tärningar, ät med 125g mini keso och ha en massa kanel uppepå. Endast 2PP. Perfekt!

   Vad trist att du har ont i ryggen efter förlossningen. Sånt hjälper en ju inte direkt. Finns inget värre än att ha ont när man vill så mycket. På ett VV möte nyligen så visade hon på en sån balansbräda, en sån stärker man ju hela bålmuskulaturen med, kanske något att ha hemma så du kan träna framför TVn eller så. Jag har funderat på en sån själv.

   Skickar dig en massa pepp och ha en härlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation