Favoritmaten just nu.

Vi har alltid kallat denna maträtt för just plåt. Vi blev bjudna på den av Davids syster sommaren 2009 och ända sen dess har vi älskat den och säkert lagat den en gång i veckan, ibland tre gånger i veckan, ibland så illa som tre dagar i rad… Den är hysteriskt lätt att göra och det krävs inte så mycket jobb i köket så den är smidig när vi båda är trötta och inte orkar laga något mer avancerat.

PLÅT för två personer

Skala och hacka en morot i bitar som är lite mindre än 1cm fast inte så små som 0,5cm. Lägg detta på ett bakplåtspapper på en PLÅT. Hacka en bit squash, ca 7cm, i lika stora bitar som moroten. Hacka en bit aubergine i lika stora bitar, 3-4 skivor. Lägg allt detta tillsammans med morotsbitarna på plåten. Salta och peppra. In i ugnen i 225grader i 15 minuter. Koka under tiden upp pastavattnet. När 15 minuter har gått så ta ut plåten och smula på 75g fetaost över grönsakerna. In i ungen i 10 minuter till. Koka under tiden pastan. När pastan och plåten är klara så häll av vattnet från pastan och rör ner 2tsk pesto i pastan. Servera med 1msk nyriven parmesan över. Mmmm… Åts idag och jag längtar redan tills nästa gång vi ska äta den. =)

11 PP per person :

Pasta duoval 7PP

37,5g fetaost 2,5PP (vi använder Vitost av buffelmjölk)

1 tsk pesto 1PP

½ msk riven parmesan  0,5PP

One Thought on “Plåten

  1. Pingback: -30 » Kaffedags

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation