Allt jag vill ha är en liten bit choklad. Jag vet att jag har gömt en liten bit choklad i skafferiet som skulle vara alldeles perfekt. Den är borta. Den finns inte mer. Någon har ätit upp den redan. Allt som finns kvar är äcklig mörk blockchoklad. Inte min lilla chokladbit.

One Response to “Jag har jobbat natt”
 1. Kära hustru med obehandlingsbart sötsug. Den lilla biten choklad liksom bara låg där och såg så ensam ut. Med tindrande kakaobruna ögon så bad den praktiskt taget om att bli uppäten. För inget känns väl så ledsamt för en bit choklad, som att ligga undangömd bakom all världens konserver uti ett skafferi. Det är i alla fall vad jag har hört, att detta är det absolut värsta för bitar av choklad.

  Jag förbarmade mig över denna bit choklad. För choklad vill avnjutas av glupsk människomun så snart som det bara går.

  Jag var inte ens särskilt sugen på just choklad. Men så är det ibland; man får offra sig och jag fick nästan motvilligt trycka ner denna bit choklad för chokladens egen skull. Stort av mig, skulle jag vilja säga. Och skulle vi ha kunnat fråga chokladen så skulle denna säkert hållit med, och kanske skulle den tillägga att du kan skatta dig lycklig som har en make som sätter andra före sig själv. En självuppoffringens man helt enkelt. Kort och gott ett riktigt kap.

  Om inte annat, så har du i alla fall lärt dig att inte gömma undan bitar av choklad i vårt skafferi någon mer gång. Viktigare än källsortering, tro mig.

  Puss

  /Maken

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>