Delar med mig av ett recept

Filmjölkslimpa

  • 7-8 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ tsk bikarbonat
  • ½ dl honung
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl russin
  • margarin

Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp 7dl rågsikt i en skål, blanda med bikarbonat och salt. Rör om, tillsätt honung, filmjölk och russin. Degen ska vara ganska lös men om den är allt för kladdig så blanda ner mer rågsikt. Lägg degen i en smord avlång form. Grädda limpan i 175 grader i 50-60minuter. Limpan ska ej vara kladdig inuti. Ifall den blir för mörk ovanpå, lägg över metallfolie eller dubblet smörpapper. Stjälp upp och låt svalna.

Tips: honungen kan bytas ut mot sirap och när du ska måtta det så tryck ner dl måttet i mjölblandningen och gör en grop, fyll sen gropen till hälften med honung eller sirap.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>